Lasin monet ulottuvuudet

Hanki kylpyhuoneeseen laadukkaat kalusteet, kuten suihkuseinä

Oletko remontoimassa kotiasi? Siinä tapauksessa olet tullut oikean sivuston pariin. Tämän kertaisessa blogissani keskityn erityisesti kosteiden tilojen uudistamiseen. Toivottavasti artikkelistani on sinulle hyötyä!

Hyvin suunniteltu on melkein puoliksi tehty

Kylpyhuoneremontin suunnitteluun kannattaa varata aikaa. Mitä paremmin remontti on suunniteltu, sitä sujuvammin se voidaan toteuttaa ja sen kestävämpi lopputuloksesta tulee. Kosteisiin tiloihin tehtävää remonttia varten vaaditaan paljon asiantuntijuutta, joten hommaa ei kannata lähteä tekemään itsekseen, ellei sitten satu olemaan alan ammattilainen.

Suunnitteluun kuuluvat niin rakenteellisten seikkojen miettiminen kuin toimivan lopputuloksenkin luominen. Asiantunteva rakennusliike osaa pohtia toteutusta kun taas sisustussuunnittelija tai muu sisustuksen ammattilainen osaa kertoa sinulle toimivimmat ratkaisut sekä suunnitella kauniin lopputuloksen.

Muista huolehtia turvallisuudesta remontoidessa

Ennen remontin aloittamista tulee huolehtia turvallisuudesta. Tällä tarkoitan esimerkiksi ammattimaisen avun palkkaamista, oikeanlaisten työvälineiden ja materiaalien saatavuutta sekä asbestikartoituksen tekemistä. Vanhemmissa rakennuksissa on yleisesti käytetty asbestia, joka on pöllytessään terveydelle hyvin vaarallista. Sen vuoksi asbestikartoitus on yksi ensimmäisistä askelista remontissa, jossa on tarkoitus tehdä reikiä tai muuten purkaa rakenteita. Kun asbesti on turvallisesti ammattilaisen toimesta purettu pois, voidaan varsinainen remontti aloittaa. Joissakin tapauksissa on tarpeen korjata esimerkiksi kosteusvaurioita. Kun perustukset ovat kunnossa, voidaan alkaa miettiä ulkonäöllisiä ja käytännöllisiä puolia.

Käännä katseet sisustukseen

Sisustuksen ammattilainen tuntee nykypäivän trendit ja saatavilla olevat kalusteet. Tällä hetkellä kylpyhuoneissa suositaan ylellistä, kylpylämäistä tunnelmaa, johon kuuluvat muun muassa kiinteä suihkuseinä, luonnollinen ja tunnelmallinen valaistus sekä laadukkaat materiaalit.

Märkätiloissa kaikista tärkeintä on varmistua materiaalien sopivuudesta kosteisiin oloihin. Huonekalut tulee sijoitella niin, ettei niiden ja esimerkiksi seinien väleihin pääse kertymään kosteutta. Kosteus nimittäin aiheuttaa nopeasti vaurioita ja terveydelle haitallisia homeitiöitä.

Käytännöllisyyden lisäksi kannattaa toki kiinnittää huomiota myös kalusteiden ja muiden elementtien ulkonäköön. Harmoninen kokonaisuus on kaunista katseltavaa vielä vuosienkin päästä. Materiaaleihin on järkevää satsata, sillä laadukkaat kalusteet, kuten lasista tehty suihkuseinä tai kunnolliset kylpyhuoneen laatat kestävät hyvänä vuosikausia. Kiinnitä huomiota myös kalusteiden ja koko tilan puhdistettavuuteen – mitä helpompaa se on, sitä varmemmin siivous tulee tehtyä säännöllisesti. Lasisia elementtejä kylpyhuoneeseen tarjoaa esimerkiksi Koillismaan Lasi.